La Foca


Des de l'últim post han passat moltes coses, una d'elles aquesta:

El passat divendres dia 12 de setembre de 2008 a les 8:30, un pescador i veí del nostre poble em va avisar que havia vist una foca mentre passejava amb la seva dona per la punta del moll, durant tot el fi de setmana vaig estar controlant per tota la costa per si el tornava a veure.

Fent el comentari a un company que treballa de CRIPESA, la piscifactoria de durades, em va dir que el mateix divendres al matí havia vist un capet que sortia de l’aigua i que nedava molt ràpid però que en cap moment es va pensar que podia ser una foca. Després de tot el fi de setmana buscant l’animal pensàvem que havia marxat o que havia mort.

El divendres dia 19 de setembre de 2008, a les 7:30 rebem un trucada del CRAM, (Centre de Recerca d’Animals Marins) dient que hi havia una foca a una platja del Delta, però que no era del tot fiable ja que els forestals els havien informat que no era una foca que era una llúdriga, ràpidament vam anar on ens avien dit que estava l’animal per confirma el que era i com es trobava, quan arribem al lloc ens adonem que el que teníem davant era un Vell marí (Monachus monachus), naturalment el que pots sentir en aquell moment no es pot descriure, fa més de 50 any que no es veia una Llop Marí per les nostres costes i ara en poc temps ja n’han aparegut 2, un adult a les illes Balears i ara aquesta que és una cria d’ aproximadament 1 metre.

Al cap d’unes 3 hores l’animal torna a l’aigua i en perdem la pista. El Dissabte 20 de setembre de 2008, muntem una batuda per tal de tornar-lo a localitzar, finalment l’animal es torna trobar en molt mal estat a uns 100 metres del primer lloc, els veterinaris del CRAM decideixen capturar l’animal per tal d’intentar recuperar-lo. Finalment l’animal mort mentre era traslladat a la seu del CRAM.

Es un a historia bastant trista i carregada d’emocions, però a la vegada et fa plantejar moltes coses,Per que en poc temps s’han pogut veure 2 individus davant les nostres costes?Que feia i com havia vingut una cria si la colònia més propera està al Marroc?Casualitat o ho em d’interpretar d’alguna altra forma?

També us diré que el mateix divendres dia 19 a la confraria es va portar avendre una Tauró Martell, una espècie que feia molts anys que no es capturava. Finalment esconfirma que no es tracta d’un vell marí sinó d’una foca comú, no per això menys important
“... REFLEXIONEM-HI, SI US PLAU, REFLEXIONEM-HI.”

I, a més a més, surto a la TV:
http://www.tv3.cat/videos/694189